Keď si splníte po 17 rokoch sen a otvoríte si obchodík spojený s dielňou a dáte do toho všetko, ale naozaj všetko, čo máte, naplní vás to radosťou. Máte priamy kontakt so zákazníkmi, ktorí vám dávajú nové inšpirácie. Máte možnosť prezentácie svojej tvorby a viete, že to už chcete robiť navždy.  Taký bol plán.

A potom to prišlo.

Poznáte to príslovie: „Ak chceš Boha rozosmiať, povedz mu o svojich plánoch“? 

Po 14 mesiacoch od otvorenia prišla v marci 2020 corona. Veľmi rýchlo som pochopila, že turistický ruch, ktorý bol pre našu dielňu ťažiskový, najmenej rok nebude fungovať a žiť len z predaja v Nitre v bočnej uličke je nereálne. O podpore štátu a úľavách od prenajímateľa je škoda hovoriť. Obchod, ktorý som vlastnoručne s kamarátom postavila, som s kamarátmi  po 17 mesiacoch do posledného klinca rozobrala. A pekne som sa vrátila do dielne v pivničných priestoroch, ktorú som si nechávala ako zadné dvierka…

Keď ma jeden známy videl, že končím s obchodom, položil mi otázku:“ Ale maľovať neprestaneš, pravda?

Podľa príslovia: „Čo ťa nezabije, to ťa posilní“  – nie, neprestala som.

Nedá sa to. Stalo sa to súčasťou môjho každodenného života, premýšľania, videnia vecí, farieb, inšpirácií. Keď vidím čistú plochu skla, hneď by som ju pomaľovala… Včera v dokumentárnom filme pán Zigmund (cestovateľ) povedal, že ak človek nemá v sebe pre niečo vášeň alebo posadnutosť, tak život stojí za „kočku“… A ja chcem robiť to, čo ma baví a páči sa aj ľuďom.

Od roku 2002 som s mojimi babami vyrobila tisíce drobností a vymyslela slušný počet nových neokopírovaných originálnych produktov.

A keďže: „Šťastie praje pripraveným“  rozhodla som sa, že situácii sa treba prispôsobiť.  Našťastie mám okolo seba ľudí, ktorí mi vedia poradiť ako ďalej. Takže ideme aktualizovať web, rozprúdiť e-shop, fotiť veci na Instagram a vymýšľať nové, krásne a farebné veci.

WALDRA  je synonymum pre slovenské, originálne, ručne maľované produkty, a tak to aj zostane,  a samozrejme tvoríme s wášňou !

Veľa zdravia, priatelia J

Vaša Anita

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.